What’s in a name?

Kinderen op een bruiloft. Sommigen zien dit zitten en anderen ook weer niet. Iedereen heeft uiteraard het recht om dit volledig vrij te beslissen. Het is uiteraard het bruidskoppel die hier de eindbeslissing neemt.

De aanwezigheid van kinderen op jullie bruiloft kan erg leuk zijn, maar het vergt wel enige voorbereidingen wanneer het aankomt op de locatie, catering, en entertainment. Ook tijdens de ceremonie en het feest kunnen jullie en de ouders zelf, de handen vol hebben aan de kinderen. Om deze reden kan er overwogen worden om een bruiloft babysitter in te schakelen!

Hij of zij heeft de leiding om de kinderen te entertainen wanneer de volwassenen zich focussen op de ceremonie en losgaan tijdens het feest. Met behulp van een platform zoals Babysits kun je maanden van tevoren gemakkelijk op zoek gaan naar een geschikte babysitter die de taak op zich kan nemen. Het gemiddelde babysit tarief in België ligt op een bedrag van €7,36 voor een doorsnee babysitter. Wanneer je hen vraagt om te assisteren op een bruiloft met meerdere kinderen kan er natuurlijk wel extra gerekend worden.

3 redenen om voor een babysit te kiezen

Het inschakelen van een babysitter op jullie bruiloft brengt vanzelfsprekend een aantal voordelen met zich mee:

Minder gasten die afmelden

Meer ouders zullen ‘ja’ zeggen op jullie uitnodiging. Zij hoeven zich immers niet druk te maken over het regelen van opvang voor hun eigen kinderen bij familie, vrienden, of anderen. Zo kan het gehele gezin erop uit!

Een welverdiende pauze voor de ouders

Als ouder ben je soms toch echt wel eens toe aan een avondje uit. Het is echter vaak lastig om hier doordeweeks of in het weekend tijd voor te maken. Een bruiloft is daarom dé perfecte gelegenheid om deze welverdiende pauze te nemen. De aanwezigheid van een babysitter zullen de ouders dus erg waarderen!

Een gezellige avond voor de kinderen

Kinderen kunnen soms snel verveeld raken en dat kan voor jullie en de gasten erg stresserend worden. Wanneer je hulp inschakelt kunnen zij bezig gehouden worden met toffe activiteiten en neemt het jullie zorgen weg. Zo kunnen zij leuke spelletjes spelen in de buitenlucht, een eigen mini trouwvideo maken, kleurplaten inkleuren in een aparte kinderkamer. Bovendien is een babysitter vaak jong (tussen de 15-20 jaar), waardoor het voor de kinderen lijkt alsof er een vriendje of vriendinnetje met hen komt spelen in plaats van een babysitter die op hen moet letten.

Voorbereiding is alles!

Er zijn echter steeds nog een aantal praktische zaken die op voorhand moeten afgesproken worden.

Maak steeds een grondig plan op wat er verwacht wordt van de babysitter en op welke zaken hij/zij moet letten (allergieën, gewoontes, regels, afspraken…). Mogen de kids juist wel of niet mee naar de fotoshoot? Hebben ze nog taken in de dag? (voorlezen, ringen brengen…).  Bij wie kan hij/zij terecht met problemen? Overleg dit eventueel ook eens op voorhand met je weddingplanner/ceremoniemeester zodat er geen zaken over het hoofd worden gezien.

Hoe moet de babysitter zorgen voor de verschillende kinderen van diverse leeftijden en huizen? Is er een zaaltje of slaapplek voorzien bij jullie feestzaal waar de babysitter de kleintjes alvast kan doen slapen? Of moet hij/zij jullie kinderen naar huis brengen? Hoe spreek je af met de andere ouders? Is het nuttig om meer dan 1  babysitter te voorzien? Ziet de babysitter een aantal kinderen al eens op voorhand zodat ze reeds vertrouwd zijn met elkaar? Jullie kunnen er alvast een speelpartijtje van maken. 

Tot slot, blijft het natuurlijk een eigen keuze wanneer het aankomt op het betrekken van kinderen op jullie bruiloft. Kiezen jullie hier wel voor? Dan kan het in ieder geval handig zijn om een bruiloft babysitter te regelen, zodat iedereen het naar zijn/haar zin zal hebben! Neem een kijkje op https://www.babysits.be/ om iemand te boeken!